Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Безплатни прегледи за деца до 18 години със съмнения или с установена сколиоза

По повод Световния ден за борба със сколиозата, Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда организира среща на деца със сколиоза (или съмнения за заболяването) и техните родители, които ще имат възможност да се срещнат със специалистите от екипа ни за лечение на заболяването.

Информация и отговори на всички въпроси ще дадат проф. Васил Яблански, д-р Евгени Влаев и Мариана Попова. По време на събитието ще бъдат представени всички консервативни и хирургични методи на лечение на сколиоза.

Събитието ще се проведе на 26 юни в АСК УМБАЛ Токуда, бул. Никола Вапцаров 51Б, ет. 9.
От 10.00 до 11.30 ч.

Срещата е отворена за родители и деца, както и за специалисти по педиатрия и физиотерапия.

На 26 юни нашите специалисти ще извършват и безплатни прегледи за деца до 18 години със съмнения или с установена сколиоза. Записванията за часове ще стартират от 16 юни, а подробности ще бъдат публикувани в официалните комуникационни канали на болницата.

Оперативното лечение на заболяването е рутинно в практиката на екипа на проф. Яблански. В Клиниката по ортопедия и травматология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда се предлагат различни видове хирургично лечение за корекция на всички видове гръбначни изкривявания. През 2023 г. специалистите в лечебното заведение извършиха за първи път в страната ни оперативно лечение на сколиоза по метода VBT, който не бе достъпен в България. Към момента иновативната техника е приложена успешно при 5 деца, които се възстановяват много добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *