Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Доц. Албена Телчарова-Михайловска – Педиатър

Специалност:

Описание:

4.5/5 - (2 гласа)

Доц. Албена Телчарова-Михайловска е специалист педиатър и детски ревматолог в София с над 30 години опит. Извършва диагностика и лечение на ревматологични заболявания, възпалителни и дегенеративни ставни заболявания, системни заболявания на съединителната тъкан и др.

ОБРАЗОВАНИЕ

Доц. Телчарова завършва Медицински университет София през 1982 г. Своите специалности Детски болести и Детска ревматология придобива през 1989 г. и 1997 г. Специализира детска ревматология със стипендия на DAAD в Германия в периода от 1990 г. до 1991 г. и чрез PRINTO – Instituto Gaslini, Италия през 2006 г.

КВАЛИФИКАЦИИ
  • Дисертационен труд на тема Болест на Кавазаки – клинични особености, лечение и коронарен риск, защитен през 2016 г.;
  • Участие в многобройни конгреси и семинари по специалността;
  • Член на Българско дружество по ревматология, Организация на пациентите с ревматологични заболявания в България, Българска педиатрична асоциация и на Pediatric Rheumatology International Trials Organisation.
БИОГРАФИЯ

След своето дипломиране доц. Телчарова започва работа в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ Разград. В периода от 1997 г. до 2000 г. работи в Болница Boksburg-Benoni в Йоханесбуг, която е център за обучение по детски болести към университетска болница Johanesburg General Hospital. От 2017 г. е редовен доцент към Катедра Педиатрия в Медицински университет София с постоянна месторабота в СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“ в Клиника по детска ревматология и кардиология. Към момента доц. Телчарова-Михайловска е част и от екипа специалисти на МЦ по Детски болести София. Владее английски и немски език.

тел. 029521814101

София

Адрес:

ул. Найден Геров 2

Няма посочен имейл.