Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Доц. Венцислава Пенчева-Генова – Пулмолог

Специалност:

Описание:

Оцени този лекар

Доц. Венцислава Пенчева, дм е специалист пулмолог в София. Извършва прегледи, манипулации и оценка на дишането (спирометрия) за диагностициране на белодробните заболявания. Научните ѝ интереси са в областта на бронхообструктивните заболявания, белодробните инфекции, дихателните нарушения по време на сън, функционално изследване на дишането, белодробни усложнения след трансплантация, белодробни неоплазми, туберкулоза и др. Доц. Пенчева не преглежда деца.

Образование

Завършва Медицински университет София. Притежава две специалности по Вътрешни болести и по Пневмология и фтизиатрия. През 2014 г. защитава докторска степен. Пез 2019 г. придобива научно звания „доцент“.

Квалификации
  • Над 40 научни публикации;
  • Европейски сертификат за спирометрии;
  • Член на Българското дружество по белодробни болести, Европейското респираторно общество (ERS) и Български лекарски съюз;
  • Участие в многобройни национални и международни конгреси и семинари по специалността.
Биография

Доц. Пенчева започва своя професионален път през 2002 г. като ординатор в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ Севлиево. От 2007 г. е асистент в Клиника по пропедевтика на вътрешните болести на УМБАЛ Александровска София, а от 2011 г. е главен административен асистент на клиниката. От месец май 2018 г. е част от екипа специалисти на МДЦ Медива София. Владее английски и руски език.

тел. 029250016

София

Адрес:

ж.к. Люлин, бул. Джавахарлал Неру 33

Няма посочен имейл.