Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Доц. Лъчезар Лозанов – Ендокринолог

Описание:

Оцени този лекар

Доц. Лъчезар Лозанов, дм е специалист по вътрешни болести и ендокринолог в София с над 30 години опит. Има дългогодишна практика в лечението на болестите на щитовидната жлеза и захарния диабет, както и в областта на хипофизните, надбъбречни и гонадни заболявания. Област на сериозен интерес за него е изучаването и лечението на наднорменото тегло и затлъстяването. Доц. Лозанов не преглежда деца.

Образование

Завършва Медицински университет София през 1992 г. Своите специалности Вътрешни болести и Ендокринология и болести на обмяната придобива през 1999 г. и 2002 г. Има придобита научна и образователна степен доктор след защита на дисертация на тема: Хипотиреоидизъм, затлъстяване и метаболитен синдром – взаимовръзки и роля на патогенетичните фактори. От 2019 г. заема академична длъжност доцент по вътрешни болести.

Квалификации
  • Член на Български лекарски съюз, Българско дружество по ендокринология, Асоциация по ендокринни хипертонии и Европейско дружество по изучаване на захарния диабет;
  • Участие в научно-изследователска дейност в областта на ендокринологията и съставяне на учебни помагала по клинични проблеми на ендокринологията;
  • Множество статии и обзори в български и международни медицински списания;
  • Съавтор на монографията: Болести на щитовидната жлеза и Тиреоидит на Хашимото.
Биография

От 2006 г. доц. Лозанов завежда отделението по ендокринология в Болница Токуда Acibadem City Clinic. От 2020 г. е началник Клиника по вътрешни болести в същата болница. Към момента е част и от екипа специалисти на МДЦ Превентика София.

тел. 0876320001

София

Адрес:

ул. Донка Ушлинова 2

Няма посочен имейл.