Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Доц. Николай Велинов – Неврохирург

Специалност:

Описание:

Оцени този лекар

Доц. Николай Велинов е специалист неврохирург в София с над 20 години опит. Избран е в проучването на Дарик радио за Най-добрите лекари в България в област Неврохирургия. Републикански консултант по неврохирургия е от 2012 г. Доц. Велинов не преглежда деца.

ОБРАЗОВАНИЕ

Завършва Медицински университет София през 2000 г. Своята специалност Неврохирургия придобива през 2009 г. През 2008 г. защитава образователна и научна степен „Доктор по Медицина“ в Университет Берн, Щвейцария. Завършва магистратура по Здравен мениджмънт през 2011 г.

КВАЛИФИКАЦИИ
  • Множество кваликационни курсове: Ендоскопска хирургия на параназални синуси и хирургия на черепната основа, Мозъчна реваскуларизация, Методология на научната дейност в неврохирургия, Спинална хирургия и хирургия на периферни нерви в България, Румъния, Франция, Словакия, Швейцария, Турция, Португалия, Норвегия, Австрия, Хърватия, Дания, Русия, САЩ и Италия;
  • Член на Български лекарски съюз, Българско дружество по неврохирургия, Европейска асоциация по неврохирургия и Световна федерация по неврохирургия;
  • Участие в множество научни представяния, публикации и проекти у нас и в чужбина.
БИОГРАФИЯ

В периода от 1996 г. до 2000 г. доц. Велинов е демонстратор по микро и макроанатомия: дисекционен курс, хистология, цитология към Катедра по анатомия, хистология и ембриология на Медицински университет София. От 2001 г. е лекар-ординатор в Клиника по Неврохирургия към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” София. От 2011 г. е Началник Отделение по съдова неврохирургия в болницата. Към момента доц. Велинов в част и от екипа специалисти на МЦ Гея Мед София. Владее английски, немски, руски и испански език.

тел. 0888418076

София

Адрес:

ул. Богдановец 6

Няма посочен имейл.