Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Доц. Румен Попов – Неврохирург

Специалност:

Описание:

Оцени този лекар

Доц. Румен Попов е специалист неврохирург в София с над 30 години опит и дългогодишна практика в диагностиката и лечението на травми на централната и периферната нервна система, мозъчни тумори, съдови заболявания на нервната система, дегенеративни заболявания на гръбначния стълб, малформации на нервната система и функционални заболявания. Извършва и диагностика и лечение на заболявания на периферната нервна система като дископатии, плексити, полиневропатии, радикулити и други заболявания.

ОБРАЗОВАНИЕ

Завършва Медицински университет Плевен през 1988 г. Своята специалност Неврохирургия придобива през 1998 г. През 2006 г. му е присъдена образователната и научна степен „Доктор по медицина“ след защитена дисертация на тема: Хирургично лечение на каверномите на главния мозък. През 2010 г. е избран за доцент към Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

КВАЛИФИКАЦИИ
  • Член на Български лекарски съюз;
  • Участие в многобройни национални конгреси и семинари по специалността.
БИОГРАФИЯ

До 1992 г. доц. Попов работи като завеждащ здравен участък. През 1992 г. е избран за асистент в Катедрата по неврохирургия към Медицински университет София, УМБАЛ „Александровска“ София, а от 2011 г. до днес е Началник на същата клиника. Към момента е част и от екипа специалисти на МЦ Аргомедика София.

тел. 0889807745

София

Адрес:

ул. Стара планина 23

Няма посочен имейл.