Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Доц. Теодор Атанасов

Описание:

3/5 - (1 глас)

Доц. Теодор Атанасов е специалист хирург в София с над 20 години опит. Професионалната му квалификация е в областта на конвенционалната и мини-инвазивната спешна и планова коремна и гръдна хирургия, като основните му професионални интереси са свързани с лапароскопските оперативни техники. Избран е в проучването на Дарик радио за Най-добрите лекари в България в областта Коремна хирургия. Доц. Атанасов не преглежда деца.

Образование

Завършва Медицински университет София през 1998 г. и има придобита специалност Хирургия. Защитава докторска дисертация на тема: „Възможности и индикации за приложение на лапароскопска хирургия при остър апендицит“.

Квалификации
  • От 1998 г. до 2013 г. специализира в сферата на миниинвазивната хирургия в Испания, Швейцария, Италия, Франция, Германия, Холандия, Бразилия, Хърватска, САЩ, Румъния и България.
  • Член на Български лекарски съюз, Българско хирургично дружество, Европейска асоциация по ендоскопска хирургия, Европейска асоциация по кардиоторакална хирургия, Европейска асоциация за транслуминална хирургия, Европейска асоциация на храносмилателния тракт, Европейска онкологична асоциация за заболявания на храносмилателния тракт, Европейска херниална асоциация, Американски колеж на хирурзите.
Биография

От 2000 г. до 2013 г. доц. Атанасов работи в I-ва и IV-та хирургична клиника към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Към момента е началник на Клиника по лапароскопска хирургия към УМБАЛ Софиямед.

тел. 0895555444

София

Адрес:

бул. Г. М. Димитров 16

Няма посочен имейл.