Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Д-р Анна Валериева – Алерголог

Специалност:

Описание:

Оцени този лекар

Д-р Анна Валериева, дм е специалист алерголог в София с над 8 години опит. Извършва прегледи, алергологични тестове и лечение на пациенти с алергични заболявания (остра/хронична уртикария, наследствен и придобит ангиоедем, бронхиална астма, респираторна, медикаментозна, хранителна и инсект алергия). Притежава сертификат на Европейската академия по алергология и клинична имунология и European Union of Medical Specialists, EAACI/UEMS, Munich 2018 г. за изпит по Алергология и Клинична имунология и е единственият алерголог в България, който успешно е положил този изпит. Преглежда деца над 5 год.

ОБРАЗОВАНИЕ

Завършва Медицински университет София през 2012 г. За периода от 2017 г. до 2018 г. провежда специализация при проф. д-р Марко Чикарди в Университета на Милано, Италия, където работи в сферата на ангиоедема и състоянията на пароксизмален хиперпермеабилитет. През януари 2019 г. успешно защитава научно образователна степен “доктор” с дисертация в областта на научната специалност “Алергология и имунопатология” по проблема „Ангиоедем и уртикария – класификация, клинична, имунологична и генетична характеристики”.

КВАЛИФИКАЦИИ
  • Член на Българско дружество по алергология, Европейска академия по алергология и клинична имунология;
  • Член на редакторската колегия на официалния орган на БДА, научното списание “Алергии, хиперсензитивност и астма” от 2014 г.;
  • Автор на множество научни статии, публикувани в международно признати, реферирани медицински журнали, както и гост-редактор на такива;
  • През 2019 г. става носител на Награда за млад учен (под 35 г.) за научно-изследователската и преподавателска дейност;
БИОГРАФИЯ

Д-р Валериева е преподавател към Катедрата по алергология, Медицински университет София, УМБАЛ Александровска от 2015 г. През 2019 г. след проведен конкурс става главен асистент към Катедра по алергология, Медицински университет София. От 2013 г. работи в Клиниката по алергология на УМБАЛ Александровска София. Осъществява прегледи по НЗОК в ДКЦ Александровска. От 2020 година е част и от екипа специалисти на ДКЦ Конвекс. Осъществява прегледи на български и английски език.

тел. 0884650166

София

Адрес:

ул. Синанишко езеро 11А

mc@convex.bg