Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Д-р Благовеста Тодорова – Хирург

Описание:

Оцени този лекар

Д-р Благовеста Тодорова е специалист офталмолог в Пловдив с над 25 години опит в България,Индия и последните 10 години в Англия.Извършва диагностично-консултативни офталмологични прегледи на преден и заден очен сегмент,лечение на клепачна,слъзна патология и още:
Сухо и влажно око
Конюнктивит,Блефарит,Халацион
Ектропион и Ентропион
Преглед на бебета и деца
Тумори на клепачите,реконструктивна хирургия
Птоза и Дерматохалаза
Естетична хирургия,горна и долна блефаропластика
Катарактална хирургия
Терапия срещу бръчките около очите
Очна патология на щитовидна жлеза
Мезотерапия
Ботокс

ОБРАЗОВАНИЕ
Завършва Медицински университет Пловдив 1990 г. Своята специалност по Обща Офталмология придобива през 1998 година в МА София след специализация в Окръжна Болница София. Получава допълнителна специализация в Англия от 2009 до 2019 г. включваща разширено обучение по Окулопластика от 2011 до 2019 г. Преминала е обучение по Катарактална Хирургия в Индия и Англия от 2013 до 2016 г. Работи в престижни болници като Окулопластичен и Катарактален Хирург почти до края на 2019 г.

КВАЛИФИКАЦИИ
Консултант по Окулопластична и Катарактална хирургия
Член на Български лекарски съюз /БЛС/
Член на Английския лекарски съюз /GMC/
Член на Английския Окулопластичен съюз /BOPSS/
Участие в национални и международни конгреси и семинари по специалността.

БИОГРАФИЯ
Д-р Тодорова е родена в град Ямбол, където завършва Математическа Гимназия. Тя продължава лекарската професия на майка си като завършва Медицина през 1990 г. в Медицински Университет Пловдив. Специализира Очни болести в Окръжна Болница София при Доц. Мишева и придобива специалност по Обща Офталмология през 1998 г. в МА София. След специализацията продължава да работи в Транспортна Болница Пловдив, а по-късно в ДКЦ 7 Пловдив до 2008 г. Водена от желанието си да специализира Окулопластика и Катарактална хирургия заминава за Англия, където за 10 години добива обширен опит и в двете области.

тел. 0898521300

Пловдив

Адрес:

бул. 6-ти Септември 112 А, ет. 4

Няма посочен имейл.