Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Д-р Велислав Георгиев – Диетолог

Специалност:

Описание:

Оцени този лекар

Д-р Велислав Георгиев е специалист диетолог в София с над 20 години опит. От 2003 г. насочва интересите си към диетологията и лечебното хранене, като в практиката си използва холистичен подход, клинична хомеопатия и аюрведа. Д-р Георгиев работи с пациенти с метаболитни заболявания – наднормено тегло и затлъстяване, захарен диабет,стомашно – чревни заболявания , бъбречни заболявания ,подагра, хранителни разстройства и др ., както и в посока подобряване и промяна на хранителните навици.

Образование

Завършва Медицински университет София през 1993 г. и има придобита специалност по „Хранене и Диететика“.

Квалификации
  • Двугодишен курс за лекари по Клинична хомеопатия към Центъра за обучение и практикуване на Клинична хомеопатия – София и приравнен изпит с диплом от Centre d Enseignement et de Developpement de LHomeopathie, Париж, Франция;
  • Индивидуално обучение „Хранене според Аюрведа“ в Бангалор, Индия и в Германия;
  • Член на Българското дружество по хранене и диетика и на Италианското дружество по хранене и диетика – ADI;
  • Участие в международни конференции и конгреси по Хранене и диетика в страната и чужбина като IUNS 2013 Гренада, Испания, FENS 2015 г. Берлин, Германия , FENS Виена 2018 и др.
Биография

От 1995 г. д-р Георгиев работи като общопрактикуващ лекар, след което насочва своите интереси и дейност към диетологията. Работил е в ДКЦ Вита, а към момента приема пациенти в Кабинет по диетология и метаболитни заболявания на ул. Уилям Гладстон 52, София.

Няма посочен телефон.

София

Адрес:

ул. Уилям Гладстон 52

Няма посочен имейл.