Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Д-р Георги Левтеров – Ендокринолог

Специалност:

Описание:

1/5 - (1 глас)

Д-р Георги Левтеров е специалист по вътрешни болести и ендокринология в Пловдив с над 20 години медицински опит. Извършва прегледи и консултации на пациенти с ендокринни заболявания, а именно: захарен диабет тип 1 и тип 2, гестационен диабет, затлъстяване, нарушения в липидната обмяна, болести на щитовидната жлеза и паращитовидните жлези, остеопороза, заболявания на хипофизата, надбъбречните жлези и гонадите. Извършва ехографии на шийна област – щитовидна жлеза, паращитовидни жлези и шийни лимфни възли. Д-р Левтеров не преглежда деца.

Образование

Завършва Медицински университет София през 1999 г. Своите специалности Вътрешни болести и Ендокринология и болести на обмяната придобива през 2007 г. и 2011 г. От 2011 г. е магистър по Здравен мениджмънт.

Квалификации
  • Сертификат за високоспециализирана дейност за провеждане на тънкоиглена аспирационна биопсия и склерозиране на възли на щитовидната жлеза, паращитовидните жлези и шийните лимфни възли;
  • Сертификат за ехография на шийна област;
  • Участие в над 20 конгреса на Българското дружество по ендокринология, Европейското дружество по ендокринология, Европейското дружество за изучаване на диабета, Американската диабетна асоциация, Световната диабетна федерация, Европейската тиреоидна асоциация;
  • Член на Българско дружество по ендокринология и Европейското дружество по ендокринология.
Биография

Д-р Левтеров е главен изследовател в над 50 клинични изпитвания в сферата на захарния диабет, диабетната невропатия, диабетната нефропатия, диабетната гастропареза, проучвания за сърдечно-съдовите ползи при антидиабетни медикаменти, нарушенията в обмяната на липидите, остеопорозата. Съавтор в научни статии, касаещи проследяването и лечението на пациенти със захарен диабет. Работил е в МБАЛ Свети Мина и УМБАЛ Свети Георги. Към момента е част от екипа специалисти на МДЦ Каспела.

тел. 032645997

Пловдив

Адрес:

ул. София 64

Няма посочен имейл.