Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Д-р Делина Иванова – Ревматолог

Специалност:

Описание:

Оцени този лекар

Д-р Делина Иванова е специалист по вътрешни болести и ревматолог в София с над 20 години медицински опит. Извършва ставна ехография, ревматологични прегледи, диагностика и съвременно лечение на дегенеративни и възпалителни ставни заболявания, системни заболявания на съединителната тъкан и опорно-двигателния апарат. Д-р Иванова не преглежда деца.

Образование

Завършва Медицински университет Плевен. Своите специалности Вътрешни болести и Ревматология придобива през 2000 г. и 2009 г. Има най-високата степен на компетентност на Европейска лига против ревматичните заболявания – EULAR.

Квалификации
  • Специализация по мускулно-скелетна сонография в Белгия, Италия, Франция, Холандия, Испания и др.;
  • 2019 г. – Обучение за ставни инжекции под ехографски контрол в Лондон под егидата на SMUG;
  • Съавтор на постерни презентации на конгресите на Американския колеж по ревматология (ACR и EULAR);
  • Съавтор на статии на издателство „Elsevier“;
  • Автор на постерна презентация на Европейска академия по неврология (EAN);
  • Член е на Българското научно дружество по Ревматология, Българското научно дружество по остеоартроза и остеопороза EULAR и Българска асоциация Остеопороза.
Биография

Д-р Иванова е работила като интернист в Специализирана болница по вътрешни болести, долекуване и продължително лечение, гр. Искър. Работила е като остеоденситометрист и интернист в Център за диагностика и лечение на остеопорозата Плевен, МЦ Сърце и здраве, МЦ Торакс – Д-р Асен Бояджиев София. Към момента е част от екипите специалисти на ДКЦ Софиямед Люлин и ДКЦ Александровска София.

тел. 024650003

София

Адрес:

бул. Джавахарлал Неру 23, ет. 1, каб.11

Няма посочен имейл.