Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Д-р Емилия Дончева – Диетолог

Специалност:

Описание:

Оцени този лекар

Д-р Емилия Дончева е специалист по хранене и диететика в София с над 29 години опит. Притежава дългогодишна практика в областта на лечебното и здравословното хранене. Провежда консултации по лечебно хранене и изгражда за пациентите си индивидуални хранителни режими при различни хронични и остри заболявания, в случаи пред и следоперативни интервенции, при онкологични заболявания, при доказани ендокринни проблеми, метаболитен синдром. В областта на здравословното хранене консултира възрастни пациенти и деца.
Снимка: Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда

Образование

Завършва Медицински университет София и има придобити специалности Хранене и диетика, Обща медицина и Обществено здраве и мениджмънт.

Квалификации
  • Носител е на награда: Лекарите на които вярваме за 2018 г.;
  • Квалификации по хомеопатия и позитивна психотерапия;
  • Участие в множество национални и международни семинари и конгреси по хранене и диетика;
  • Член на Български лекарски съюз.
Биография

От 1989 г. до 2000 г. д-р Дончева е диетолог болнично и диетично хранене в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и е асистент по Пропедевтика на Вътрешните Болести към Медицински университет София. От 2000 г. до 2004 г. практикува като консултант диетолог. От 2005 г. до 2008 г. работи в Център за регулиране на телесното тегло – Център Алия. От 2005 г. до 2015 г. практикува обща медицина, а от 2015 г. е лекар клинично хранене и диететика в УМБАЛ Сити Клиник София. Към момента е част и от екипа специалисти на Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда. Владее английски и руски език.

тел. 0899168635

София

Адрес:

бул. Никола Вапцаров 51 Б, ет. 3

Няма посочен имейл.