Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Д-р Емил Атанасов – Уролог

Специалност:

Описание:

Оцени този лекар

Д-р Емил Атанасов е специалист уролог и детски уролог в София с 15 години опит. Интересите и специализациите му в чужбина са в областта на реконструктивните операции (феминизиращи реконструкция, хипоспадия и еписпадия, фимоза), нощно напикаване, асансьорни тестиси, лапароскопско и ендоскопско лечение на урологичните заболявания в детска възраст. Д-р Атанасов е преминал редица курсове и обучения и се е утвърдил като един от най-добрите детски уролози в България. Има редица публикации по урология и детска урология. Д-р Атанасов преглежда възрастни пациенти и деца.

ОБРАЗОВАНИЕ

Завършва Медицински университет София през 2002 г. Своята специалност Урология придобива през 2007 г. Специализирал е оперативни техники при хипоспадия, еписпадия, екстрофия на пикочен мехур при проф. Джинович в Клиника Белмедик, Белград. Има следдипломна квалификация по детска урология.

КВАЛИФИКАЦИИ
  • Член на Научна фондация „Андрология”, Европейска асоциация по урология и Европейска асоциация по детска урология;
  • Курс Диагностика и лечение на инконтиненция, Израел и Лечение на стрес-инконтиненцията при жени посредством TVT/TOT, София;
  • Основен курс по Лапароскопия в урологията, Милано;
  • Тренинг курс по лапароскопия, Прага, Страсбург
  • Курс по екстракорпоралната литотрипсия, София;
  • Съвременно лечение на вродени мегауретери, Амстердам, проф. Шан;
  • Специализация по Лапароскопско и робот-асистирано лечение на вродена хидронефроза и абдоминален крипторхизъм.
БИОГРАФИЯ

Д-р Атанасов започва своята кариера като лекар-ординатор в Урологичното отделение на IV МБАЛ София, където работи между 2003 г. и 2006 г. След това работи 1 година Урологичното отделение на V МБАЛ София,. От 2007 г. до 2021 работи в Клиника по Детска урология на МБАЛСМ “Н. И. Пирогов”; практикувал е в Болница Здравето, а от юни 2021 до момента е Завеждащ сектора по Детска урология на МБАЛ ВИТА София. Към момента практикува и в Медицински център по Детски болести. Владее английски, немски и руски език.

тел. 029521814

София

Адрес:

ул. Найден Геров 2

Няма посочен имейл.