Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Д-р Илиана Теодорова – Нефролог

Специалност:

Описание:

Оцени този лекар

Д-р Илиана Теодорова, дм е специалист по нефрология и вътрешни болести във Варна с над 25 години опит. Извършва диагностика и лечение на пациенти с възпалителни и автоимунни заболявания на бъбреците и пикочните пътища: пиелонефрит, гломерулонефрит, цистит, болни с бъбречно засягане при захарен диабет, артериална хипертония, подагра, затлъстяване, болни с бъбречно каменна болест, болни с остра и хронична бъбречна недостатъчност. Притежава опит в бъбречните трансплантации – подготовка и наблюдение на пациенти след бъбречна трансплантация. Д-р Теодорова не преглежда деца.

ОБРАЗОВАНИЕ

Завършва с отличие Медицински университет Варна през 1996 г. Своите специалности по Вътрешни болести и Нефрология придобива през 2005 г. и 2011 г. През 2017 г. придобива научна степен доктор по медицина, като защитава дисертация в областта на гломерулните заболявания. Автор и съавтор е на над 30 публикации в български и международни научни списания, има участия в редица български и международни научни форуми.

КВАЛИФИКАЦИИ
  • Коремна ехография;
  • Бъбречна биопсия;
  • Бъбречни трансплантации;
  • Член на Български лекарски съюз;
  • Член на Българско нефрологично дружество;
  • Член на редакционната колегия на списание Варненски нефрологичен форум;
  • Участие в национални конгреси и семинари по специалността.
БИОГРАФИЯ

До 2018 г. д-р Теодорова работи като нефролог в Клиника по нефрология на УМБАЛ „Света Марина“ Варна. Била е асистент и главен асистент към Медицински университет Варна. Към момента е началник Клиника по Вътрешни болести на Военна болница Варна. Владее испански и английски език.

тел. 887580066

Варна

Адрес:

бул. Христо Смирненски 3, ет. 2, каб. 28

Няма посочен имейл.