Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Д-р Марчела Колева – Онколог

Специалност:

Описание:

Оцени този лекар

Д-р Марчела Колева е специалист онколог в София с над 28 години медицински опит. Извършва лекарствено лечение на солидни тумори, включително редки локализации, комплексна оценка на състоянието на пациента и степента на разпространение на злокачественото заболяване. Консултира относно последователност на лечебните процедури, продължителност на лечението, възможности за включване в международни програми, режим на хранене и двигателна натовареност, насоки за генетична консултация, препоръки за превенция. Д-р Колева не преглежда деца.

Образование

Завършва Медицински университет София през 1992 г. и има придобити специалности Вътрешни болести и Медицинска онкология. Специализирала е във водещи институти по Онкология в България Австрия, Испания, Обединеното кралство.

Квалификации
  • Основател и председател на етична комисия към клуб Млад онколог;
  • Председател на управителен съвет на Сдружение по интервенционална онкология;
  • Член на Източно европейски професионални сдружения, Европейска асоциация по онкология, Американска онкологична общност.
Биография

Д-р Колева е автор и изпълнител на програма за рехабилитация на пациенти с онкологични заболявания „Виктория“ и е един от основателите на системно преподаване на Медицинска онкология в хорариум на студенти по медицина към ВМА София. Автор е на статии за лечение на солидни тумори, ръководства и учебници по онкология. От 2012 г. до 2013 г. работи в МБАЛ Сердика в отделение по Медицинска онкология. До 2018 г. е завеждащ на отделението по Медицинска онкология в УМБАЛ „ИСУЛ – Царица Йоанна“. Практикува в МБАЛ Света София. Към момента е част и от екипа специалисти на ДКЦ Неоклиник София.

тел. 70010743

София

Адрес:

бул. Петко Ю. Тодоров 20

Няма посочен имейл.