Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Д-р Марчо Марков – Ортопед

Описание:

Оцени този лекар

Д-р Марчо Марков е специалист ортопед в София с над 30 години опит и научни интереси в сферата на минимално инвазивните техники на фиксация на фрактурите. Извъpшвa диaгностикa и лeчeниe нa пaциeнти cъс заболявания и травми на опорно-двигателния апарат: бoлки в cтaвитe, нaвяxвaния, счупвания, артрози, възпaлитeлни и дегенеративни cъcтoяния. Носител е на наградата на Районната лекарска колегия Велико Търново „Моллови дни“ за 2014 г.

ОБРАЗОВАНИЕ

Завършва Медицински университет Плевен през 1987 г. Своята специалност Ортопедия и травматология придобива през 1992 г. Има участие в над 40 научни публикации в български и чуждестранни списания.

КВАЛИФИКАЦИИ
  • Квалификационни курсове по Артроскопия, Протезиране на колянна и тазобедрена стави, Ултразвукова диагностика на дисплазия на тазобедрени стави при деца;
  • Сертифициран специалист в протезиране и реендопротезиране на големи стави, фиксиране на счупванията с мини инвазивни техники, остеосинтеза със заключващи плаки, интрамедуларна фиксация и реконструктивна хирургия;
  • Специализация в Швейцария и Франция;
  • Член на Българска ортопедично-травматологична асоциация, Българско дружество по хирургия на ръката и Европейска федерация на националните асоциации по ортопедия и травматология.
БИОГРАФИЯ

До 1989 г. д-р Марков работи като лекар ординатор и специализира Анестезиология и реанимация в МБАЛ „Христо Ботев“ Враца. След спечелен конкурс за Клинична ординатура практикува 3 години в Клиника по Ортопедия и травматология към МУ Плевен. Назначен е в Катедра по Ортопедия и травматология – Първа травматологична клиника към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ София. От 2010 г. е главен административен лекар на Четвърта травматологична клиника. Към момента е част и от екипа специалисти на МЦ Аргомедика София.

тел. 0889807745

София

Адрес:

ул. Стара планина 23

Няма посочен имейл.