Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Д-р Огнян Златев – Хирург

Специалност:

Описание:

Оцени този лекар

Д-р Огнян Златев Д.М. е Съдов Хирург в София с над 30 г. опит от ВМА и интерес в областите венозни и артериални заболявания, остра артериална непроходимост в крайниците, вродени и придобити съдови малформации. Извършва всички дейности в областта на съдовата хирургия-доплерсонография, склеротерапия, ендoваскуларни венозни процедури. 

ОБРАЗОВАНИЕ

Завършва Медицински университет Плевен през 1989 г. Своите три специалности по Хирургия, Съдова хирургия и Военна хирургия придобива през 1996 г., 1999 г. и 2002 г. във ВМА София. През 2014 г. придобива магистратура по Право, а от 2017 г. защитава образователно-научна степен Доктор по медицина. Има следдипломна квалификация по Здравен мениджмънт.

КВАЛИФИКАЦИИ
  • Квалификационни курсове: Доплерсонографска диагностика на периферните съдови заболявания, Невросонография;
  • Сертификат за работа с рентген за нуждите на ендоваскуларната хирургия, Хирургия на дебелото черво, Ендоскопска хирургия на жлъчния мехур;
  • Ендоваскуларен курс;
  • Мастър клас Берлин –Профилактика и лечение на ДВТ (венозни тромбози) и ВТЕ (венозни емболии) с LMW антикоагуланти;
  • Член на Българско национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология;
  • Участия в български и международни научни форуми.
БИОГРАФИЯ

Д-р Златев започва работа като Ординатор по хирургия в МБАЛ Свищов през 1989 г. Военен лекар-офицер е от 1991 г. През 1993 г. печели конкурс във ВМА София и е назначен като клиничен ординатор по обща хирургия. През 1996 с конкурс заема академични длъжности Асистент, а в последствие и Главен асистент в Клиниката по Сърдечносъдова хирургия и ангиология на ВМА. От 2012 г. до 2018 г. е началник на Отделение „Съдова хирургия” към ВМА София. 2017 защитава научна степен „Доктор“ по медицина. Част е от екипа специалисти на МБАЛ Доверие София.

тел. 0888901612

София

Адрес:

ж.к. Овча Купел 2, ул. Фридрих Грюнангер 2

info@mbal.doverie.bg