Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Д-р Пламена Кабакчиева – Ендокринолог

Специалност:

Описание:

Оцени този лекар

Д-р Пламена Кабакчиева е специалист ендокринолог във Варна с над 10 години медицински опит и подчертан интерес в областта на репродуктивните нарушения при жените и връзката им с ендокринните заболявания. В последните години работи усилено по проблема синдром на поликистозни яйчници. Диагностицира и лекува пациенти със захарен диабет, заболявания на щитовидната жлеза, надбъбречните жлези, хипофизата, затлъстяване, нарушения в мастната и калциево-фосфорната обмяна, остеопороза и др.

Д-р Кабакчиева не преглежда деца.

Снимка: https://kabakchieva.bg

Образование

Завършва Медицински университет – София през 2011 г. Своята специалност Ендокринология и болести на обмяната придобива през 2019 г. От 2019 г. е докторант към Катедра по вътрешни болести на Медицински университет – София.

Квалификации
  • Член на Български лекарски съюз и Българско дружество по ендокринология;
  • Участие в международни проекти за превенция на захарен диабет тип 2, обучения на пациенти с предиабет за промяна в стила на живот, както и скрининг програми за заболявания на щитовидната жлеза и захарен диабет;
  • Автор в множество публикации в български и международни списания с импакт фактор.
Биография

От 2013 г. до 2019 г. работи и специализира в Клиника по ендокринология на УМБАЛ Александровска, гр. София. От 2019 г. досега работи като лекар-ендокринолог към МБАЛ Варна към ВМА София. Към момента е част и от екипа специалисти на МЦ Ибни Сина – Авицена. Владее английски и немски език.

тел. 0876488818

Варна

Адрес:

бул. 8-ми Приморски полк 202

Няма посочен имейл.