Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Д-р Радина Димитрова – Ендокринолог

Специалност:

Описание:

Оцени този лекар

Д-р Радина Димитрова, дм е специалист ендокринолог във Варна с над 12 години медицински опит. Извършва диагностика и лечение на пациенти с различни ендокринни проблеми като захарен диабет, затлъстяване и метаболитен синдром, заболявания на хипофиза и надбъбречни жлези, синдром на поликистозни яйчници и други ендокринни причини за отклонения в репродуктивната функция, остеопороза, заболявания на щитовидна жлеза, отклонения в калциево-фосфорната обмяна и заболявания на паращитовидни жлези. Д-р Димитрова не преглежда деца.

Образование

Завършва Медицински университет Варна през 2010 г. Своята специалност Ендокринология и болести на обмяната придобива през 2018 г. През 2022 г. придобива образователна и научна степен Доктор по професионално направление Медицина и спорт.

Квалификации
  • Ултразвукова диагностика на шийна област;
  • Тънкоиглена биопсия на щитовидна жлеза, паращитовидни лезии и шийни лимфни възли;
  • Сертификати от редица национални и международни конгреси и конференции (EASD, ADA, ETA, ECE, ISPAD, NEURODIAB) и други;
  • Член на Български лекарски съюз.
Биография

След своето дипломиране д-р Димитрова работи в Спешно отделение за възрастни на УМБАЛ Св. Марина Варна, а от 2014 г. е част от екипа на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната. През 2016 г. е назначена за асистент в Медицински университет Варна към Учебен сектор Ендокринология на Катедра Вътрешни болести. Към момента е част и от екипа специалисти на МЦ Хигия.

тел. 052807070

Варна

Адрес:

ул. Генерал Колев 104

Няма посочен имейл.