Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Йордан Илиев – Кинезитерапевт

Описание:

Оцени този лекар

Йордан Илиев е специалист – кинезитерапевт в „Sofia Physio Center“. Интересите му са насочени предимно в областта на спортната медицина, следоперативното и следтравматично възстановяване на опорно-двигателния апарат и нервната система.

Извършва функционално изследване и анализ на мускулно-скелетни дисфункции и проблеми от най-различно естество. Провежда прегледи и лечение на деца с постурални нарушения (неправилна стойка) и гръбначни изкривявания като изготвя индивидуален комплекс от упражнения, съобразен с оптималните възможности на детето.

Образование

Йордан Илиев завършва „Кинезитерапия“ в Медицински университет – София, с придобита образователно-квалификационна степен „бакалавър“.

Квалификации

Има завършени допълнителни курсове по „Кинезиологичен тейпинг – горен и долен квадрант“, както и изкаран курс по „Мобилизация на периферни нерви“.

Професионалните му интереси са насочени към профилактиката и лечението на оплаквания и дисфункции на опорно-двигателния апарат и нервната система, но също така често работи и с пациенти със заболявания на дихателната и сърдечно-съдовата система.

Педиатричната кинезитерапия е другото направление, в което Йордан проявява афинитет, тъй като работата с деца му предоставя възможност за развиване на клинично мислене и допълнително усъвършенстване.

Биография

Неговото хоби е свързано с провеждането на различни видове групови тренировки – кросфит или кондиционни/функционални занимания. Затова спортната рехабилитация и по-специално възстановяването след по-тежки натоварвания или състезания е сред основните му приоритети в областта на кинезитерапията.

Към момента Йордан Илиев е част от екипа специалисти на „Sofia Physio Center“.


* Владее английски език.

тел. 0889139828

София

Адрес:

кв. Манастирски ливади, бул. Братя Бъкстон 71

Няма посочен имейл.