Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Кристина Вавура – Диетолог

Специалност:

Описание:

2.6/5 - (7 гласа)

Кристина Вавура е клиничен диетолог в София и Шотландия. Има опит в създаването на хранителни режими при пациенти с наднорменото тегло и затлъстяване, захарен диабет тип 1 и тип 2, дислипидемия, холелитиаза, нефролитиаза и още много други заболявания. Консултира пациенти на парентереално и ентерално хранене при усложнени неврологични, онкологични и хирургични пациенти.

Образование

Има бакалавърска и магистърска степен по специалност Клинична Диетология в университет „Робърт Гордън“, Шотландия.

Има разработена дисертация, фокусирана върху витамините от група В и развитието на онкологичните заболявания, по специално – тумори на гърдата и в стомашно-чревния тракт, а магистърската си степен взима с насоченост спортно хранене.

Квалификации
  • Обучение от Кеймбридж за диабетични усложнения при пациенти;
  • Курс по педиатрично хранене, както и надграждащи обучения, организирани от Британска асоциация по парентерално и ентерално хранене;
  • Обучение с Abbott Laboratories за парентерално и ентерално хранене;
  • Обучителен курс по спортно хранене от Британска асоциация на диетолозите;
  • Множество мини-курсове от Американска асоциация на диетолозите и Британска асоциация на диетолозите;
  • Член на Британска асоциация на диетолозите, Асоциация по парентерално хранене, Американска асоциация по хранене и Асоциация по спортно хранене.
Биография

Кристина Вавура стажува и работи заедно с д-р Райна Стоянова, както и в болници в Шотландия, където е провела обучението си по клинична диетология. Има практика в генетични лаборатории като стажант в генетичния отдел. В момента кара курс по „Нутригенетика“.
Към момента е част от екипа специалисти на МЦ Регина Лайф Клиник / Regina Life Clinic софия. Владее английски и гръцки език.

тел. 0877765656

София

Адрес:

ул. Околовръстен път 251А

Няма посочен имейл.