Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Открийте най-добрите съвети за фитнес и тренировка!

1. Стремете се към поне 150 минути упражнения на седмица.
Намалете го до 40 минути 4 дни в седмицата, 30 минути 5 дни в седмицата или както искате! Изберете това, което работи най-добре за вашия начин на живот. 

2. Намалете калориите в кафето
Намалете калориите в сутрешната си чаша кафе, като пропуснете сметаната и захарта. Вместо това опитайте да го пиете черно или да намалите количеството си от всеки. 

3. Водете си фитнес дневник
Проследяването ви държи отговорни и проучванията показват, че тези, които водят дневници, са по-успешни в отслабването от тези, които не го правят.

4. Обърнете внимание на мислите си
 Насърчавате ли се с позитивизъм на тялото или се въздържате с негативизъм? Промяната на начина ви на мислене може да бъде всичко, което е необходимо, за да подобрите здравето си. 

5. Яжте дъгата
цветна здравословна храна на масата.

Яжте храни, които са възможно най-близо до естественото им състояние. Стремете се към цели, пресни храни. 

Как да ядете повече зеленчуци: приемете зеленчуковото предизвикателство

6. Избягвайте преработените храни
Внимавайте, защото преработените храни имат множество отрицателни странични ефекти. Най-общо казано, колкото по-малко са съставките, толкова по-добра е храната. Бърз поглед върху етикетите на храните може да ви каже много, но в идеалния случай повечето храни, които купувате, не се нуждаят от етикет. Ако купувате пакетирани храни.

7. Уверете се, че пиете вода
Повечето възрастни се нуждаят от около два литра течност на ден, за да заместят нормалната загуба на вода или приблизително осем чаши вода от 8 унции на ден. 

8. Увеличете своя протеин
Добавете протеин на прах към смутита за допълнителен тласък. 

9. Намерете своето „защо“
Определете вашата по-дълбока причина да сте здрави, различна от числото на скалата. Искате ли да можете да бягате с вашите деца или внуци?

Какво ще кажете да можете да се наслаждавате на храната, без да се чувствате виновни през цялото време? Поддържането на връзка с по-дълбока причина за здравето може да ви мотивира да продължите, когато нещата станат трудни.


10. Правете тренировки, които ви харесват
Намерете форма (или две!) на движение, която наистина ви харесва. По-лесно е да се придържаме към неща, които очакваме с нетърпение, вместо да се страхуваме. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *