Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Проф. Донка Байкова – Диетолог

Специалност:

Описание:

Оцени този лекар

Проф. Донка Байкова, дм е специалист диетолог в София с над 47 години медицински опит. Провежда консултации на пациенти и изготвя индивидуални диетични режими за лечение на: свръхтегло и затлъстяване, хранителни разстройства, метаболитен синдром, диабет тип II, дислипидемии и сърдечно-съдови усложнения, стомашно-чревни, жлъчно-чернодробни, панкреасни, бъбречни, автоимунни заболявания, възстановяване след тежки оперативни интервенции и при бременни и кърмещи жени. Проф. Байкова консултира деца на възраст над 7 години.

Образование

Завършва Медицински университет София през 1975 г. и има придобита специалност Хранене и диететика. Последователно става редовен докторант по Хранене и диететика, доктор по медицина, научен сътрудник, доцент и професор.

Квалификации
  • Специализации в Германия, Белгия, Унгария, Словакия, Русия, Украйна, Полша;
  • Участник и ръководител на курсове по следдипломно обучение по специалността;
  • Член на Дружество по хранене и диететика в България, Федерация на европейските нутриционистични дружества, Българска асоциация по затлъстяване и съпътсващи заболявания, Международна асоциация по затлъстяване, Балкански медицински съюз;
  • Над 500 научни публикации в наши и чужди специализирани издания;
  • Над 200 участия в международни научни форуми;
  • Автор на монография: Да отслабнем без глад, на 1 изобретение и 2 рационализациии.
Биография

Проф. Байкова е била ръководител на секция Физиология на храненето в Национален център по обществено здраве и анализи. Работила е като експерт и консултант към Министерство на здравеопазването и е била ръководител Катедра по превантивна медицина в Медицински университет София. Към момента е част от екипа специалисти на МЦ Марковс София.

тел. 0899130550

София

Адрес:

ул. Бадемова гора 20

Няма посочен имейл.