Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Проф. Константа Тимчева – Онколог

Описание:

Оцени този лекар

Проф. Константа Тимчева е специалист вътрешни болести и онколог в София с над 30 години опит и научни интереси в областта на лекарственото лечение на тумори. Има участие в монографии и над 60 научни публикации в онкологични списания. През 2010 г. е избрана за лекар на годината в България. Проф. Тимчева не преглежда и не консултира деца.

ОБРАЗОВАНИЕ

Завършва Медицински университет София през 1975 г. От 1978 г. до 1981 г. разработва дисертация в Москва. През 1997 г. се хабилитира като „Доцент“, а през 2013 г. като „Професор“. Притежава множество специализации в областта на медицинската онкология у нас и в чужбина. Владее английски, руски и френски език.

КВАЛИФИКАЦИИ
  • От 1999 г. до 2008 г. е представител на България в Европейско дружество по медицинска онкология /ESMO/;
  • Член на ESMO Breast Cancer Faculty
  • Член на Български лекарски съюз, European Association for Cancer Research, European Organisation for Research and Treatment of Cancer, Breast Cancer Research and Treatment, Balkan Union of Cancer и American society for Clinical Oncology;
  • Носител на награда на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания;
БИОГРАФИЯ

През 1981 г. проф. Тимчева става научен сътрудник III-та степен в Клиника по химиотерапия към СБАЛ по онкология София. От 1999 г. до 2010 г. е ръководител на същата клиника. От 2013 г. до 2021 г. създава и ръководи Клиника по медицинска онкология в частна болница.
Над 15 години се занимава с преподавателска дейност в областта на онкологията – обучение на студенти по медицина, медицински сестри и лекари.

тел. 0882193972

София

Адрес:

ул. „Блага вест“ 3

Няма посочен имейл.