Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

Проф. Стефан Горанов – Хематолог

Специалност:

Описание:

Оцени този лекар

Проф. Стефан Горанов е специалист хематолог и онколог в Пловдив с над 40 години опит. Извършва диагностиката и лечение на заболявания на кръвта, кръвотворните органи и органите на лимфната система: анемии, тромбоцитопении, левкопении, увеличени лимфни възли, нарушения в кръвосъсирването, доброкачествени и злокачествени образувания на кръвта и кръвотворните органи. Проф. Горанов не преглежда деца.

Образование

Завършва Медицински университет Пловдив през 1973 г. Своята специалност Клинична хематология придобива през 1990 г. Проф. Горанов има 4 медицински специалности, 2 дисертации в областта на клиничната хематология и над 220 публикации и научни съобщения.

Квалификации
  • Носител на сребърно отличие на Българския лекарски съюз за „Лекар на годината“ за 2011 г. и на наградата „Проф. д-р Константин Чилов” за 2013 г. на Министерство на здравеопазването (МЗ), БЛС и БАН за принос към българското здравеопазване, висок професионализъм и медицинска етика;
  • Главен редактор на сп. „Хематология и трансфузиология“;
  • Член на Български лекарски съюз и Българско медицинско сдружение по хематология;
  • Участие в многобройни национални конгреси и семинари по специалността.
Биография

През 1976 г. проф. Горанов постъпва във ВМИ Пловдив. Бил е дългогодишен ръководител на Клиника по хематология в УМБАЛ „Св. Георги“, където създава първия извънстоличен център за трансплантация на стволови клетки. Бил е национален консултант по клинична хематология, председател е на работните групи, създали първия стандарт по Клинична хематология и първите версии на Методичните указания за лечение на хематологичните заболявания, експерт към МЗ и НЗОК. Консултант по клинична хематология е към МБАЛ Централ Онко Хоспитал Пловдив. От 2018 г. е част и от екипа специалисти на МЦ 1 Пловдив.

тел. 0878112088

Пловдив

Адрес:

бул. Васил Априлов 20

Няма посочен имейл.