Здравен указател

Всички специалисти на едно място - лекари, клиники,
медицински центрове

5 съвета за намаляване на болките в кръска

Добър ортопед гр София

Болките в кръста могат да бъдат досадни и ограничаващи, но ето пет начина, по които можете да намалите болките в кръста:

  1. Упражнявайте се редовно: упражненията могат да помогнат за намаляване на болките в кръста. Пробвайте упражнения като бързо ходене, кардио тренировки, йога или пилатес.
  2. Правете корекции в позата си: Лошата поза през деня може да доведе до напрежение в кръста. Пробвайте се да сядате и да ставате с прав гръб, като използвате подложка за гърба и възглавница под коленете си, за да поддържате правилната поза.
  3. Приложете затопляне или охлаждане: Прилагането на затопляне или охлаждане може да помогне за намаляване на болките в кръста. Използвайте горещи или студени компреси върху кръста за около 20 минути на ден.
  4. Масажирайте кръста си: Масажът може да помогне за релаксация на напрегнатите мускули в кръста. Използвайте леки и кръгови движения, за да масажирате кръста си. Може да се възползвате нашите услуги за физиотерапия и рехабилитация в МЦ Бета Клиник
  5. Използвайте облекло с подходяща подкрепа: Използвайте облекло, което поддържа кръста и гръбначния стълб прави. Например, може да използвате корсет или специални обувки за поддръжка на гръбнака.

Ключова дума: 5 съвета за намаляване на болките в кръска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *